jom cuba tengok barang kat sini... ♬♬♬

Friday, January 15, 2010

dulu-dulu ada seorang nenek tua panggil saya BOHSIA....sedih sangat-sangat...

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 11:47 AM


AMARAN:: KALAU DAH MULA BACA, SILA BACA SAMPAI HABIS OKEY..

kisah ni bermula di sana, eh di situ, eh bukan-bukan, bermula kat sini k.....waktu ni I sekolah lagi,...ada kenduri kat kampung rumah nenek I di Rembau....*I memang anak jati Negeri sembilan k..*

biasalah kat kampung-kampung..lepas bacaan tahlil, waktu menghidang pula..dari dapur angkat lauk-pauk dari dapur untuk dihidangkan..I pun yang sangat lah rajin tolong juga la..


tiba-tiba (macam suspen jew..) adalah seorang nenek ni, duk dekat ngan nenek I..cakap kuat la jugak.."NANA BOHSIA, BOHSIA!!!"...terkejut beruk I dibuatnya..dah la siap lambai-lambai tangan..waktu tu memang perasaan malu bercampur sedih..I pun terus bagi dulang yang I angkat kat abang I n lari kat dapur, g cerita kat mak I..



muka ni ada muka bohsia ke??


air mata da bergenang da waktu tu...apa salah I??

---> adakah I pergi merempit dengan lelaki bukan muhrim??


--->adakah aku naik moto dengan dada melekap kat jantan dengan bontot yang saja ditonggekkan sampai nampak alur yang tak sepatutnya?? *macam budak-budak la ni..

--->adakah I pakai seksi?? *padahal pakai baju kurung*

--->adakah memang muka I ni memang macam bohsia??

cepat-cepat mak I g tanya kat nenek I..lepas tu nenek I boleh senyum-senyum...WTH!!!!

mak pun datang kat dapur senyum-senyum jew pandang I..mak ni nak kena tempeleng ke??
*uppss..anak derhaka di sini..sory mak..ye lah, mana tak nya I panas hati, tengah sedih-sedih mak senyum lak...

mak panggil I duduk n cerita satu-persatu kat I..

--->nenek tu cakap BOHSIA..
--->maksud nenek tu letak sini ha..

--->orang negeri sembilan punya loghat:: bubuh sini ha!!

kepekatan loghat nenek tu menjadikan
"bubuh (letak) sini ha" menjadi "BOHSIA"...sebenarnya nenek tu suruh I letak dulang yang aku pegang tu dekat dia..tadi ngaku anak jati negeri, tapi tak faham loghat sendiri..

acctually, I paham tapi tak la sampai yang ekstream tu..
at last....huhuhu~~I pun senyum jew la..

pinky note:: apa reaksi anda setelah baca entry ni??sedih??ketawa??menyampah??sila komen..

33 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe:

Zati on January 15, 2010 at 11:52 AM said...

ahaha..siannye..nie semua loghat punya pasal..ces..hehe..naseb nenek nana straighten up balik keadaan..hehe..kalau orang luar dari negeri sembilan sure terkejut dgr..

black_mel on January 15, 2010 at 12:06 PM said...

tertipu..igt citer adnan sempit..huhuhu...bkn png pun ckp bubuh=letak

kai on January 15, 2010 at 3:02 PM said...

wahahaha u ni ske wat suspend taw!!!!

ZULFAKHRI on January 15, 2010 at 5:47 PM said...

mule2 hambo bace... kesian lah jgk an... dah sampai kat part penerangan.. hambo dah tak thn lg.. terbahak golak kan.. hak hak hak hak

NaNaJoe on January 15, 2010 at 9:24 PM said...

❤ Zati ❤

huhuhu~~kesian kan nana??tak pasal2 jd mangsa keadaan..loghat ntelor yg terlampau..

NaNaJoe on January 15, 2010 at 9:26 PM said...

❤ black_mel ❤

uish..adnan sempit tu melampau..hehehe~~
bubuh memang sama..tp nenek tu g short form kan jd lain lak maksud dia...huhu~~

NaNaJoe on January 15, 2010 at 9:27 PM said...

❤ kai ❤

u suspen ke bace cita ni kai..??
sory ye??hehehe~~

NaNaJoe on January 15, 2010 at 9:28 PM said...

❤ ZULFAKHRI ❤

u bace pun da suspen..I yg kena lg suspen..huhuhu~~
sebab tu i da bg penerangan kat atas awal2..takot ad yg salah faham..hee~~

a.l.e.f.a.h on January 15, 2010 at 9:36 PM said...

chait!
wat suspender jek!!

Pisyek on January 15, 2010 at 10:14 PM said...

ces... pisyek tertipu... hahaha...

Solehah on January 15, 2010 at 10:17 PM said...

huhu..saspen jer td..

NaNaJoe on January 15, 2010 at 10:28 PM said...

❤ a.l.e.f.a.h ❤

jgn marah ar alep!!!hehehe~`

NaNaJoe on January 15, 2010 at 10:29 PM said...

❤ Pisyek ❤

hehehe~~pisyek jgn marah ye...

NaNaJoe on January 15, 2010 at 10:30 PM said...

❤ Solehah ❤

gitu la gamaknye..memang saspen cite ni!!heheh~~

www.sampara.com on January 15, 2010 at 11:20 PM said...

Nice blog, pinky sweeet. Keep posting
From :www.sampara.com

NaNaJoe on January 15, 2010 at 11:23 PM said...

❤ www.sampara.com ❤

thanx a lot...

ammar_bmx on January 16, 2010 at 2:55 AM said...

mmg suspen bile baca.siap kusyuk plak tuh.moral of the story,kne masuk kls loghrat.nenek td leh jd cikgu kn.

NaNaJoe on January 16, 2010 at 1:47 PM said...

❤ ammar_bmx ❤

hehehe..memang ada moral..jgn nak sentap awal2 kalo tak faham..huhuhu..

boleh2..nanti swoh nenek tu jd cikgu nye..

Qismina on January 16, 2010 at 6:08 PM said...

sabau laaa.. gler sentap jantung kna panggil camtue.. mula2 pikir.. ganass gak nenek nih tau plak perkataan bohsia tue... muda agi ek nenek?? hehe

loghat mmg bagi pening..

noor afzan on January 16, 2010 at 8:17 PM said...

mesti nenek tu pelik asal u lari time die panggil..
keh2..

NaNaJoe on January 16, 2010 at 8:22 PM said...

❤ Qismina ❤

hehehe...tu ar, memang terkejut giler time tu..nenek tu muda lajugak lg..huhuhu~~

tu la..loghat ni, kadang2 memang memeningkan..tp unik..

NaNaJoe on January 16, 2010 at 8:23 PM said...

❤ noor afzan ❤

memang pun..nenek tu pelik jew time tu~~

Farhah Zaidah on January 16, 2010 at 9:39 PM said...

salam ziarah..hehe..lawak lak bca cter nana nih...

NaNaJoe on January 16, 2010 at 9:46 PM said...

❤ Farhah Zaidah ❤

salam ziarah kembali..
hehe~~kelakar ye??

sirhighcarl on January 16, 2010 at 11:05 PM said...

hahaha.
miss understanding.
haikal plak lahir kat perak tp lansung x tau ckp perak.

salam ziarah~

NaNaJoe on January 16, 2010 at 11:55 PM said...

❤ sirhighcarl ❤

memang pun..
xsemestinye kita lahir kt negri tu kita pandai loghat dia kn??

salam ziarah kembali...

♥[perL]♥ on January 17, 2010 at 11:53 AM said...

kah kah kah lawak22..

ema.razali on January 17, 2010 at 5:33 PM said...

hahha . kelakar laa (:

CikMin on January 17, 2010 at 11:32 PM said...

salam..lompat2 memalam ni..terbaca artikel ni..komen? lawak giler la..

eLLa on January 18, 2010 at 2:21 PM said...

haha...
mcm2..

ziha on January 18, 2010 at 4:06 PM said...

kelakar...hehe
sabar jelaa..

kulop ludin on January 18, 2010 at 8:46 PM said...

haha....
memang terkejut kalau dah kena camtu..

great way of writing....
uncle kulop suka!!

Anonymous said...

nana..
jangan pilih jalan hitam..
kate nenek tu dalam hati beliau..
hikhik..

Related Posts with Thumbnails
 

❤ sToRy bY tHe PiNkY LoVeR❤ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Best Gift ideas