jom cuba tengok barang kat sini... ♬♬♬

Thursday, January 21, 2010

resepi Cik Nana:: cara memasak kepala anak panah @ arrow head.. :p

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 11:26 PM


sekarang I nak bagi resepi yang I janjikan dalam post before ni kan??sebab ramai gak yang bertanya..



ada juga yang cakap ni sengkuang cina..bukan ye...sebab sengkuang tu warna ala-ala bawang merah yang kecil, dan boleh makan kalau tak masak...tapi kalau arrow head ni makan sebelum masak memang hampeh!!!!huhuhu~~


ni la rupanya sebijik arrow head...sila buang kulit arrow head k..guna piller jew senang k..

ni hasil setelah kesemuanya dibuang kulit..sila basuh dan toskan arrow head yang siap dikupas kulitnya k..

kemudian hiris arrow head ni nipis2..sesiapa nak guna sagat pun boleh juga taw...lagi senang..


setelah semua arrow head siap dihiris...

panaskan kuali, dengan minyak yang banyak..disebabkan banyak yang I buat, so, guna kuali besar jew..goreng macam goreng keropok atau untuk goreng kerepek..kalau suka boleh tabur air garam semasa menggoreng..*tapi I tak letak pun..rasa asli lagi sedap..


inilah hasilnya setelah siap digoreng...rasanya ala-ala pisang goreng..tp lemak, manis, semua cukup..


pinky note:: sesiapa ada lagi cara masakan lain bagi arrow head ni sila lah kongsi bersama k..tapi setahu I memang ni jew cara nak masak dia...

8 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe:

POSH76 on January 22, 2010 at 8:22 AM said...

sis thanks for the resepi i nak beli terai ler...sedap jer tngk hehe

Amirul Faiz Abd. Razak on January 22, 2010 at 8:47 AM said...

Wah.. cam sedap jer nih.. :)

NaNaJoe on January 22, 2010 at 8:55 AM said...

❤ POSH76 ❤

u r welcome sis...cuba la nant k..hehe~~

NaNaJoe on January 22, 2010 at 8:56 AM said...

❤ Amirul Faiz Abd. Razak ❤

memang sedap lor~~cuba la k..

Rinna on January 22, 2010 at 12:37 PM said...

Oowh senang aje..just goreng aje yer.. tq for sharing nana..

NaNaJoe on January 22, 2010 at 1:05 PM said...

❤ Rinna ❤

memang senang jew kak...heheh~~u r welcome~~

kai on January 22, 2010 at 3:19 PM said...

mcm keropok gete je..
ho ho ho !

Anonymous said...

kepala sedap tuhh..
huhu..
buat kari kapla panah leh x?

Related Posts with Thumbnails
 

❤ sToRy bY tHe PiNkY LoVeR❤ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Best Gift ideas