jom cuba tengok barang kat sini... ♬♬♬

Sunday, January 31, 2010

perlukah seorang gadis memiliki tubuh ramping dan muka yang cantik menawan??

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 2:24 AM 41 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post






waktu mula-mula I hidup dengan my pinky home ni..I rase biasa jew..sampai la ada seorang yang menegur::


"kalau kau kurus sikit lagi mesti cantik, ramai lelaki suka perempuan putih ni..."

u all rasa apa perasaan I time tu??hurm...mesti la terus tengok cermin & cakap::

"gemuk sangat ke aku ni??"

so, terus rasa nak diet...sedangkan memang tengah control pengambilan kalori..uhuhu~~makin bertambah la semangat bila kena ayat macam tu..



ni wajah saya yang terbaru...cik ngexz cakap saya tak gemuk..cuma muka jew tembam..pendapat u all??alolo~~chubby sangat ke muka I ni??

ni pula pic paling latest the whole body of mine..huhuhu~~gemuk kan I??macam mana ni??jatuh saham dah!!!jatuh la rating blog I pas ni..hahaha~~dasar perempuan perasan!!!




sewaktu badanku ramping dan berkulit hitam akibat banyak berjemur jew....huhuhu~~nak slim!!!! *yup..takda la slim sangat...ni jew gambar yang ada waktu badan ala-ala ok sikit..huhuhu~~tapi kiranya tak la macam sekarang..GEMUK!!!!


saya ada beberapa soalan nak tanya ni::

1) gemuk sangat ke saya sekarang ni??

2) perlukah saya terus berdiet??

3)berapakah berat badan yang patut saya miliki dengan ketinggian 172 cm??


4) adakah saya bermuka tembam @ chubby??


sesiapa yang rasa banyak pendapat sila kongsikan bersama...kerana komen anda adalah pembakar semangat dan mampu membuat I membakar kalori..huhuhu~~

Saturday, January 30, 2010

saya di TAG oleh Mr Superman!!!!

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 5:35 PM 0 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post







1. 1st insert this badge or the pic above to inform u have been awarded
ye cik nana menurut perintah bos...

2. Make sure u take the pic n said it is from Mr Superman
ye saya ambil dari Mr. Superman a.k.a my bos a.k.a tokey kedai kopi..

3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself.
alahai nak semua ni pulak..perlu ke??nak korek rahsia cakap jew la..hahaha~~

Hobbies
++>> suka merapu nak hilang boring
++>> suka memasak sampai jadi gemuk!!!
++>> suka online..*kalau kurung I lam gua pun n tak pa..asalkan ada lappy n internet..
++>> suka main ngan budak kecik
++>> suka layan movie kat lappy


Facts
++>> saya budak gemuk...
++>> saya down bila orang mengata saya..
++>> saya akan cuba kuruskan badan..
++>> saya tak cantik dan cuba nak jadi cantik..*tapi boleh ke??
++>> saya sangat setia kalau bercinta..hahaha..*perlu ke yang ini??



4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow you) and tell their names in your blog
aku rase ramai yang dah buat tag ni..sesiapa yang rasa free dan belum di tag..silakan dengan segala hormatnya ok??




saya telah di TAG..sesiapa berkenaan..jawab jugak k??hehehe~~

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 10:58 AM 9 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post




Assalamualaikum
I telah di TAG oleh NINA..tiba-tiba rajin lak nak buat...aie..tag tag yang kau buat tu nanti aku wat k??hehehe~~



1) Where is your cell phone?

❤ mana entah I letak..jap lg bunyi I tahu la.. *kalau la bunyi..da lama my cell phone menyepi... *SIGH*


2) Relationship?

❤ baru jew kehilangan seorang sahabat...*but i'm still waiting now...yang lain kawan-kawan biasa jew la...


3) Your hair?
❤ semakin sihat...panjang ke pendek??uppsss....sorry k..nobody can now..*sebab ada yang bukan muhrim baca..


4) Work?

❤ melangok depan lappy ni je ha..hahaha~~


5) Your sisters?

❤ kakak kandung seorang jew..adik perempuan tak ada..just kami berdua..


6) Your favorite thing?

❤ everything that pink in color..except pinky pig..hahaha~~


7) Your dream last night?

❤ tidur pun 2 jam jew..taksempat nak mimpi apa-apa pun..


8) Your favorite drink?

❤ sekarang ni sky juices jew...atas nasihat instructor I


9) Your dream car?

❤ mpv = alphard; sedan= skyline

10) Your shoes?

❤ favo now my crocs only


11) Your fears?

❤ Allah s.w.t


12) What do you want to be in 10 years?

❤ nak jadi ibu mithali dan isteri solehah..


13) Who did you hang out with last weekend?

❤ just with my self..


14) What are you not good at?

❤ body *budak gemuk!!hahaha~~


15) One of your wish list items?

❤ i want my sahabat back!!!!please~~~

16) Where you grew up?

❤ negeri sembilan terchenta!!


17) Last thing you did?

❤ layan my nieces..seorang auntie yg baik..saja nak menyibukkan diri..huhuhu~~


18) What are you wearing?

❤ pant and shirt


19) What aren’t you wearing?
❤ too high of highheals...tinggi I pun da 172cm..karang kesian la dekat jejaka yang merasa rendah..hahaha~~

20) Your pet?

❤ wonder pet!!


21) Your computer?

❤ compaq


22) Your life?

❤ its hurt to say...


23) Missing?

❤ my sahabat too much..


24) What are you thinking about right now?

❤ nak habiskan jawab soalan ni..hahaha~~


25) Your car?

❤ belum ada rezeki lagi..huhuhu...


26) Your kitchen?

❤ the place I like most!!! I like cooking~~


27) Your favorite color?

❤ pink of course!!


28) Last time you laughed?

❤ gelak yang cuba menceriakan diri sendiri..dengan my family...

29) Last time you cried?

❤ now, every night i will cry..


30) Love?

❤---------cannot say annything right now about it-------

31) So who wants to share their ONEs?? How about?

❤ sharing is caring...muahaha~~


5 orang jejaka terpilih...:


Mr Superman

Aried


5 orang dara terpilih :


Mcsue

Ngexz

Yoyo pink

iera

eqa

Friday, January 29, 2010

Tazkirah Hari Jumaat:: Hati yg sudah hitam takkan FWD email ini

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 2:48 PM 13 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post




hari ni I dapat email dari my cousin (thanx kak nurul) yang suruh forwardkan email ni..tapi I rasa lebih baik I kongsi dengan semua blogger...sebenarnya dari malam tadi tunggu email dari "innity" tapi tak dapat-dapat juga..Mr. Superman sila ketawakan saya..Cik Ngexz kau da dapat belum??


sempena hari jumaat yang mulia ni I nak kongsi tazkirah sedikit kepada semua... terutama buat GKK (Geng Kedai Kopi)...korang kena sedar wei...jangan bukak kedai kopi jew tahu..amalan tu penting...hehehe~~~*maklumlah I selaku Tok Bilal GKK ni...




ni email yang I terima::


Siapakah orang yang sibuk?

Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s



Siapakah orang yang manis senyumanya?

Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil

berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.



Siapakah orang yang kaya?

Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.



Siapakah orang yang miskin?

Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.



Siapakah orang yang rugi?

Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan...



Siapakah orang yang paling cantik?

Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.



Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?

Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.



Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?

Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya..



Siapakah orang yang mempunyai akal?

Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka..



Siapakah org yg KEDEKUT ?

Orang yg kedekut ialah org yg membiar atau membuang email ini begitu sahaja, malah dia tidak menyampaikan pula pada org lain.



okalah...sila nyatakan komen anda..GKK korang kalau bab-bab lain laju jew nak komen kan??yang ni sila komen gak k...



anda mencari aksi terlampau gadis melayu.3gp???haa...saya ada..jom layan!!

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 2:29 AM 6 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post




u all ingat kat blog lucah jew boleh post benda-benda macam ni??hahaha~~u all silap la...ni la tujuan blog...macam-macam kita boleh letak..tapi jangan sampai kena tangkap sudah la k..macam isu menghina sultan, raja dan agama...




alahai sekali-sekala I nak jamu mata u all..tak salah kan??hehehe~~oklah..layan dulu la k..mesti tak sabarkan??layan jew...I tak marah pun k..siyes!!!






































marah ke??











sowiee~~












tapi betul apa yang video tu aksi terlampau gadis melayu.3gp...kenapa??tak percaya??


hurm..mereka yang main benda tu adalah housemate I..semua dah boleh jadi mak orang dah...tapi main macam budak-budak..sebab tu I cakap aksi terlampau gadis melayu...pasal .3gp??betullah..I ambil guna handfon..*kamera belum dapat dari Mr Superman..muahaha~~


so...u all ni jangan la nak cari semuanya tentang yang sulit-sulit jew..blog I ni suci la...nak yang macam tu cari tempat lain ok??hehehe~~




Thursday, January 28, 2010

happy birthday to my sweet pinky home.....

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 1:23 PM 24 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post

mula-mula layan muka budak gemuk ini dulu k...*ish!!!bila la nak kurus ni?? HELP!!!



wah...u all!!!!!my pinky home ni sambut birthday taw....berapa umur dia???hahahaha~~~baru jew sebulan kot....hehehehe~~



seeee~~~~tepat 1 bulan kan???hehehe~~


ye follower I ada 137 sejak sebulan berblogging!!!ye tak sehebat yang lain..tapi still bersyukur k...


ni pula viewer page I..tapi tak accurate pun...sebab bila cek ngan trafic nuff jauh bezanya..huhu~~


ye la..u all nak bagi taw I yang u all nye blog da lama kan??ok la.. I ngaku...u all otai dari I.. I ni budak baru belajar..masih hingusan lagi..huhuhu~~


my nuffnang tak sampai sebulan lagi..nuffnang I letak lewat sikit lepas I create blog ni...tapi alhamdulillah earning I dah boleh cashout...


kongsi-kongsi lah dengan I umur blog u all dan pencapaiannya k??? I nak tahu gak!!




Monday, January 25, 2010

sila beri pendapat anda..jangan kedekut idea la kawan-kawan~~

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 10:47 PM 15 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post






firstly I nak tanya u all pasal font yang I guna untuk blog ni...


FONT 1::

ala yang I pakai dulu tu...yang macam cacing kerawit tu...hurm...time tu ramai gak komen payah nak bace...

FONT 2::

yang sekarang I guna ni..besar sangat ke size dia..I buat mcm ni biar u all tak bosan nak baca..tak payah teliti nak mengadap..dari jauh dah nampak..




secondly I nak tanya u all pasal header I..



HEADER 1::

ni I edit kat header asal jew..tak ada mase nak edit betul-betul...time tu tak sabar nak publish blog..muahaha~~



HEADER 2::

yang ni baru jew I tukar tadi..jenuh nak menyiapkan..orang tak terer mengedit ni..payah gak...huhuhu~~



so sekarang I perlukan bantuan u all k..mana satu yang ok??tolong I pilih-pilih ye??pleaaseee~~~



happy birthday to kakak cantik manis~~

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 1:38 PM 24 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post






hari ni birthday siapa ye??hurm...as a blogger korang tak alert ni kan??hehehe~~


dikesempatan ni i nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY yang ke 25 buat McSue @ Cikjintan Manis @ angelina Jolie~~wow...si bibir seksi..






siapa dikalangan blogger page ni yang tak kenal ngan beliau??sila ke page Mr Superman malam-malam...kerana beliau selalu membuka 'kedai kopi' di situ..tak gitu sis??

sebelum ni Mcsue ni ada cakap kat I "budak bawah 24 tahun tak boleh tahu!!"...lepas ni bolehlah tukar kepada "budak bawah 25 tahun tak boleh join...*hehehe~~tak gitu sis???

anyway I baru jew kenal Mcsue ni..tapi rasa akrab macam dah lama kenal..nice to know u sis!!

lastly::ayat skema tahap buku dan calon upsr...

-->> semoga panjang umur
-->> dimurahkan rezeki
-->> berbahagia selalu
-->> dicepatkan jodoh
-->> semoga hidupmu diberkati Allah
-->> hope this friendship will remain!!


http://www.nuclearcentury.com/ - Glitter Maker



Saturday, January 23, 2010

ye saya Nana Joe!!!ada apa-apa boleh saya bantu??hehehe...

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 10:48 AM 7 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post





kali ni I nak cerita pasal nama kome sial I..eh!!!! silap-silap....komersial... hehehe~~ *komersial ke??dush!!!dush!!!!



hari tu tengah blogwalking di malam hari...cewah!!!sambil blog walking tu I sembang-sembang la juga kan..macam biasa la...kali tu I sembang-sembang dengan akak FARENOVA...siapa tak kenal??hurm...kesian la awak..glamour kot akak ni..heheh...*pssst~~akak, nana membodek akak ye.. :P


sekali, dua kali, tiga kali...aish....cukup!!!akak farenova tanya I :: "nama Nana Joe ni nama nana ngan boyfriend ke??" I senyum jew ..bukan kat akak farenova, mana dia nampak kalau I senyum pun....I senyum sorang-sorang jew...macam kerang busuk!!!hahaha...mengaku!!


yup!!memang betul Joe itu adalah pak we kesayangan I...alamak!!statement maut...ada sesiapa yang rasa tergugat??nak masuk line tak dapat??hahaha... *ok2!! I lepuk diri sendiri lapan kali k..hurm..bukan tujuan I berblogging nak cari jodoh ok!!


uish!!!melalut-lalut si Nana bila dapat peluang..oklah..sebenarnye, Joe adalah nama ayah kesayangan a.k.a pak we kesayangan I...glamour kan??nama penuh beliau JOHARI...haa!!!so, jangan ada yang salah faham ok...Nana memang nama timangan I kat rumah...nama penuh I IDA SAZARINA JOHARI...thats for NANAJOE....


so thats clear!!!tak percaya lagi??sila rujuk entry ini~~ CLICK SINI!!

Friday, January 22, 2010

peristiwa pelik hari ini-----nak gelak pun ada, nak marah pun ada...

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 2:59 PM 20 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post






sebagai nuffnangers tegar!!!*wah statement yang konon-konon earning dah belambak..hahah~~tadi I g la blogwalking macam biasa, balas kunjungan orang yang tinggal jejak kat shoutmix I..

I masuk 1 page ni, nak masuk tak faham nak baca apa pun sebab tulisan THAILAND!! I pun tak kisah la, just nak tinggal jejak balik jew...cari-cari shoutmix I terbaca 1 jejak yang bengong, bangang dan pening!!!haa~~hambik ko!!





click untuk tumbesaran
u all tengok la sendiri komen dia apa??mamat ni sah-sah menipu dalam click nuff..**uppsss..I ada mention mamat ke??lelaki??huhu~~mana ada kan??shhh~~


apa yang menyebabkan I nak gelak???
---->sebab, u all fikir owner blog tu faham ke bahasa melayu??*siap ada hik..hik..lagi..hahaha~~


apa yang I marah??
---->kalau nak jadi nuffnanger tu biarlah jujur k..jangan menipu jew..

ada sesiapa terasa??tak ada kan??I taw u all yang singgah kat page I yang tinggal jejak semua click betul-betul..tunggu sampai page loading habis baru close kan??tak ada istilah cheating kan??*ayat perli kepada sesetengah yang terlibat~~weekk!!!


MAAF KEPADA YANG TERASA!!
*dalam hati padan muka..muahaha~~siapa yang baik takkan terasa pun~~lalala~~


Thursday, January 21, 2010

resepi Cik Nana:: cara memasak kepala anak panah @ arrow head.. :p

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 11:26 PM 8 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post


sekarang I nak bagi resepi yang I janjikan dalam post before ni kan??sebab ramai gak yang bertanya..



ada juga yang cakap ni sengkuang cina..bukan ye...sebab sengkuang tu warna ala-ala bawang merah yang kecil, dan boleh makan kalau tak masak...tapi kalau arrow head ni makan sebelum masak memang hampeh!!!!huhuhu~~


ni la rupanya sebijik arrow head...sila buang kulit arrow head k..guna piller jew senang k..

ni hasil setelah kesemuanya dibuang kulit..sila basuh dan toskan arrow head yang siap dikupas kulitnya k..

kemudian hiris arrow head ni nipis2..sesiapa nak guna sagat pun boleh juga taw...lagi senang..


setelah semua arrow head siap dihiris...

panaskan kuali, dengan minyak yang banyak..disebabkan banyak yang I buat, so, guna kuali besar jew..goreng macam goreng keropok atau untuk goreng kerepek..kalau suka boleh tabur air garam semasa menggoreng..*tapi I tak letak pun..rasa asli lagi sedap..


inilah hasilnya setelah siap digoreng...rasanya ala-ala pisang goreng..tp lemak, manis, semua cukup..


pinky note:: sesiapa ada lagi cara masakan lain bagi arrow head ni sila lah kongsi bersama k..tapi setahu I memang ni jew cara nak masak dia...

siapa suka makanan orang cina (chinese food)??pernah makan arrow head??

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 11:41 AM 16 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post



ada tak penggemar makanan cina yang baca blog I ni?hurm...kalau ada bagus la, kalau tak ada, you should try k...cakap 1 Malaysia..makanan pun kenalah muhibah k..

pernah dengar tak nama sayur "arrow head" bukan kepala anak panah k..nama melayu I tak tahu pulak.huhuhu~~??kalau sekali tengok memang dah tahu da memang kaum cina yang akan beli..payah nak tengok orang melayu beli...



haa...inilah dia arrow head..biasanya kalau kat Giant, Tesco, Carefour dan sewaktu dengannya adalah arrow head ni..sangat murah harga dia waktu ni..

tengah pilih-pilih, adalah beberapa orang tegur I..


aso (nenek) kaum cina (pilih-pilih dengan I)

aso:: U pandai makan ini ka?
nana::pandai juga la aso (ayat dah lintang pukang ikut cara aso cakap)
aso:: bagus la U, tak lamai olang melayu pandai makan ini lo~~
nana:: *balas dengan senyuman sahaja

pak cik kaum melayu (tengah lalu-lalang)

pak cik:: apa ni dik?bawang ke?
nana:: tak la pak cik, nama dia arrow head (dalam hati cakap pakcik ni tak pandai mengeja ke?hahaha...sangat jahat mulut I)
pakcik:: ni boleh makan ke?tak haram ke?
nana:: boleh pak cik, ni sayur..tak haram pun..pak cik cubalah..(dalam hati cakap orang tua ni betul la, kalau haram takkan la diorang campur kat tempat sayur dan kalau tak boleh makan kenapa I beli..ingat nak main baling-baling ke?huh!!!)

mak cik kaum melayu (tukang timbang)

mak cik:: adik pandai ke makan ni?
nana:: pandai mak cik..(dalam hati: alahai mak cik kalau tak pandai makan takkan I beli??)
mak cik:: owh..makcik tak pandai makan..
nana:: *senyum jew..(dalam hati::lantak la mak cik kalau tak pandai pun..saya bukan nak bagi mak cik makan pun..)

uish...jenuh betul nak menjawab soalan sorang-sorang yang ada kat situ...salah ke kalau melayu makan makanan cina????



ni hasil rembatan I..tak sampai 2kg pun...tapi banyak gak, n I tak larat duk lama-lama kat situ, banyak sangat orang tanya...huhu~~


you all tahu tak makanan ni??nak makan macam mana?kalau ramai yang berminat nanti I ajarkan ye...

Tuesday, January 19, 2010

resepi Cik Nana:: roti jala

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 10:47 AM 14 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post
kalau I ada kat rumah mak biasanya buat roti jala time mak masak kari..sebab dah alang-alang ada kuah dia dan tak nak membazir..

kalau dekat rumah, I seorang jew yang pandai buat..bukan nak berlagak tapi kenyataan..mak cakap:: "kalau mak dah pandai buat nanti semua mak yang kena buat, biar mak tak pandai"..hahaha~~sangat malas mak I ni ok... *tipu..mak sangat rajin memasak sebenarnya..

bahan-bahannya::

--->1/2 kg tepung gandum


--->sedikit kunyit serbuk


--->2biji telur

--->sedikit garam

--->*ada orang letak majerin or minyak, but I tak letak pun..sebab sebelum masak kena sapu minyak n makan ngan kari yang berminyak..so, tak perlu menambah lemak ok..

cara membuatnya::



masukkan semua bahan tadi dalam blender, tambah air ok..bagi cair jew...tapi jangan sampai cair sangat..nanti jadi lempeng..hehehe~~




hasil dah siap blend letak dalam acuan

*petua::jangan korek-korek tepung yang melekat pada blender tu..nanti jd berketul-ketul dan acuan tersumbat..




dah ada tu, apa lagi..sapu minyak pada kuali (kuali leper mcm wat beger k..gelek la badan memusingkan tangan yang ada acuan...buat macam ni.biar ada sarang-sarang dia..

siap masak..lipat begini..


kemudian..gulung sahaja.. * I tak buat yang lipat sebab nanti melekat-lekat..


siap dihidangkan bersama kari ayam...



selamat mencuba!!!!

pinky note:: kadang kalau dekat rumah dah berkumpul ramai-ramai...pukul 1 pagi pun ada order roti jal kat I..so, I buatkan jew..sangat mudah..no malas-malas okey~~


orang perempuan kena rajin!!!
*betul tak kaum lelaki??hehehe~~



Friday, January 15, 2010

dulu-dulu ada seorang nenek tua panggil saya BOHSIA....sedih sangat-sangat...

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 11:47 AM 33 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post


AMARAN:: KALAU DAH MULA BACA, SILA BACA SAMPAI HABIS OKEY..

kisah ni bermula di sana, eh di situ, eh bukan-bukan, bermula kat sini k.....waktu ni I sekolah lagi,...ada kenduri kat kampung rumah nenek I di Rembau....*I memang anak jati Negeri sembilan k..*

biasalah kat kampung-kampung..lepas bacaan tahlil, waktu menghidang pula..dari dapur angkat lauk-pauk dari dapur untuk dihidangkan..I pun yang sangat lah rajin tolong juga la..


tiba-tiba (macam suspen jew..) adalah seorang nenek ni, duk dekat ngan nenek I..cakap kuat la jugak.."NANA BOHSIA, BOHSIA!!!"...terkejut beruk I dibuatnya..dah la siap lambai-lambai tangan..waktu tu memang perasaan malu bercampur sedih..I pun terus bagi dulang yang I angkat kat abang I n lari kat dapur, g cerita kat mak I..



muka ni ada muka bohsia ke??


air mata da bergenang da waktu tu...apa salah I??

---> adakah I pergi merempit dengan lelaki bukan muhrim??


--->adakah aku naik moto dengan dada melekap kat jantan dengan bontot yang saja ditonggekkan sampai nampak alur yang tak sepatutnya?? *macam budak-budak la ni..

--->adakah I pakai seksi?? *padahal pakai baju kurung*

--->adakah memang muka I ni memang macam bohsia??

cepat-cepat mak I g tanya kat nenek I..lepas tu nenek I boleh senyum-senyum...WTH!!!!

mak pun datang kat dapur senyum-senyum jew pandang I..mak ni nak kena tempeleng ke??
*uppss..anak derhaka di sini..sory mak..ye lah, mana tak nya I panas hati, tengah sedih-sedih mak senyum lak...

mak panggil I duduk n cerita satu-persatu kat I..

--->nenek tu cakap BOHSIA..
--->maksud nenek tu letak sini ha..

--->orang negeri sembilan punya loghat:: bubuh sini ha!!

kepekatan loghat nenek tu menjadikan
"bubuh (letak) sini ha" menjadi "BOHSIA"...sebenarnya nenek tu suruh I letak dulang yang aku pegang tu dekat dia..tadi ngaku anak jati negeri, tapi tak faham loghat sendiri..

acctually, I paham tapi tak la sampai yang ekstream tu..
at last....huhuhu~~I pun senyum jew la..

pinky note:: apa reaksi anda setelah baca entry ni??sedih??ketawa??menyampah??sila komen..

Wednesday, January 13, 2010

happy 10th anniversary KENNY ROGERS....

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 2:22 AM 14 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post


tadi I dari Central Market melangkah ke Pudu Raya..
pas tu, perot memang da lapar...ingat nak tapau Mc'D...so, bajet nak tapau kat kota raya..

tiba-tiba ada pekerja-pekerja kenny rogers tahan..hari ni anniversary kenny rogers, kalau beli quarter meal set dapat lagi 1 free...dan diorang cakap syaratnye, kalau ada apa-apa pun yang warna merah..

contohnya, pakai baju merah ke, tudung, lipstick, even ada budak tu bawak reben merah jew, ikat kat tangan dia, boleh gak dapat...but that time, I memang tak ada apa-apa warna merah..(sebenarnye tak ingat lam beg ada mouse warna merah)

fikir punya fikir...I cakap kat budak tu, merah takda, tapi merah jambu (my favo colour:: pinky) ada, boleh ke..diorang cakap boleh..I ingat nak take a way..tapi dalam syarat tak boleh lak nak take a way...aku makan kat situ 1..n tapau 1..seronok!!!!!!!



muka seakan tak percaya~~


this is my meal for today...



close up sikit..I pilih fruit salad, macaroni cheese n pasta...huhuhu~~macaroni yang sangat sedap!!!



this one yang I take away...yang 3 choices tu da fixed..benda free...



this the pinky nike lucky bag yang membangga kan I...huhuhu~~


Tuesday, January 12, 2010

kesian sangat-sangat kat blogger sangap ni!!!

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 4:28 PM 22 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post



kalau ye pun nak tambahkan follower u all...jangan la sampai menipu..I ni tak da kisah sangat kalau yang suruh I follow balik..its ok la sebab da follow I..



I taw la blog I ni baru jew 2 minggu umurnya..tapi agak-agak la nak ingat I bodoh sangat tentang blogging ni...*walaupun memang ada bodoh-bodoh lagi..tapi tak bermakna yang segelintir blogger sangap ni nak menipu I dengan senang okey!!!!


http://emo.huhiho.com



alkisahnya, blogger sangap ni....boleh ke tinggalkan pesan kat shoutmix I "plz follow me back" tak pun "i follow, u follow"....I memang tak kesah bagi yang betul-betul da follow I..tapi ada yang tak follow tu yang wat macam ni..sebab tu I geram..grrrr~~~


ada yang pandai kat shoutmix guna nickname lebih kurang or sama dengan latest follower I..tapi I will check their personal detail yang ada list which blog yang dia follow ok..

http://emo.huhiho.com
memang rasa nak pancung jew..

apa yang best nya jadi penipu & menjadi blogger sangap ni??memang menjadikan I sangat marah!!!


pinky note:: I malas la nak annouce blogger sangap ni yang mana okey..tapi kalau yang terasa tu, berubah la...kalau menipu dalam dunia blogging ni tak kemana pun hokey!!!!

Sunday, January 10, 2010

kondom dan penggunaannya...

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 2:29 PM 13 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post




wah tajuk entry I hari ni!!!meletup kan???hehehe~~~



I tahu ke pasal kondom-kondom ni??sorry la ye??I tak la tahu..pegang pun tak pernah...sebenarnya start nak cerita sebab tadi I pergi jelajah laman web pas tu terang-terangan ada iklan kondom!!!!


*menarik jew ada warna-warni kondom ni...hahaha~~


tapi ape yang I tahu sekarang kondom memang senang nak dapat...kalau kat &-eleven lagi senang...kat depan cashier tu dah boleh nampak kan??sesiapa pun senang je nak beli...


pada pendapat u all elok ke mereka jual berleluasa dan iklan kan???bukan ke lagi menggalakkan hubungan seks bebas??

*ni pula iklan kondom yang I jumpa tadi..ada kat side bar web page jew...


siapa nuffnangers tegar???sila register diri anda disini okiesh!!!

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 12:00 AM 31 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post




entry ini untuk menjadikan anda kaya....


*gambar tak ada kena-mengena dengan entry*



haaa.....apa tunggu lagi..??

silalah letakkan link anda pada comment dia bawah ini ok....

I nak link kan u all..

nanti senang I nak click2...

sekarang nak cari link balik susah la...

so, sesiapa berminat nak kaya dengan nuffnang sila tinggalkan comment di bawah ok...

Saturday, January 9, 2010

Senawang Specialist Hospital...here I sleep tonight...

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 1:48 AM 2 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post


both of my sis children kena admit di Senawang Speciallist Hospital....Ilhan & Iris demam yang melampau...suhu sampai 39 degree....

dua-dua buat blood test...lepas dapat room tak lama lepas tu blood test result pun keluar...mereka POSITIF DENGGI...OMG!!!!!

hurmm...acctually my sis memang keja kat hospital ni...so, my sis da booking awal-awal VIP room for both of them..selesa la untuk 2 katil...layanan very tip top okay!!!

I dengan rela nak jaga my nieces tonight...sambil layan tv sambil online...lagi pun my sis penat keja tadi...I pun jenis yang tak kesah...*konon baiklah..hahahaha~~geli jew~~


ilhan always poser walau tengah sakit...yang dipeluk adalah bantal busuk....


iris dah kepenatan melalak angkara ambil sample darah tadi...


katil iris & ilhan...hujung yang ada bench hitam & meja tu, adalah tempat I berehat, terbaring & tertonggeng...


so, layan jew tengok tv ni...always cartoon for both of them....



ok lah...nak blog walking jap n tidur...jap lagi mereka terjaga da tak dapat tidur..huhuhu~~

Thursday, January 7, 2010

asyik melawat & jaga baby je...aku bila pulak nak ada baby sendiri???hahahaha~~~

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 8:33 PM 1 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post



hari sabtu lepas, aku gi melawat jiran depan rumah...yang baru je lahirkan anak...

baru ke??hahaha~~da sebulan, tapi aku jarang balik kampung...hari tu aku balik dia lak tak da...bukan salah aku tak nak melawat okey!!!




nama baby ni NOR ALYA DARWISHA....


pipi tembam....bulat sangat..tapi kat pipi kena ruam..cian dia!!!




pinky note:: tengok baby org ni..I lak yang teringin..hahahaha~~~bapaknye pun tak ada lagi nak ada baby...

apabila broadband bertukar menjadi berukband!!!

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 2:25 AM 1 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe Links to this post





memang I tension sangat-sangat dalam 3 ke 4 hari yang lepas.. I balik kampung.. kat sana tak ada 3G...di mana 3G adalah tongkat ali atau kacip fatimah kepada broadband...*ala-ala macam super power & pearl cafe la...bila dah tak ada...banyak la musibah melanda my pinky home ni!!



❤aktiviti update tak dapat dijalankan...

❤proses blog walking tergendala..

❤ kadar trafic menurun..

❤click2 nuffnang juga merosot..

❤buatkan orang yang berkunjung rasa menyampah sebab tak ada feed back!!






oklah...sorry to all....kali ni I balas dendam k..nak click u all banyak-banyak...biar u all cepat kaya..okey??



Related Posts with Thumbnails
 

❤ sToRy bY tHe PiNkY LoVeR❤ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Best Gift ideas