jom cuba tengok barang kat sini... ♬♬♬

Friday, January 29, 2010

Tazkirah Hari Jumaat:: Hati yg sudah hitam takkan FWD email ini

❤ SwEEt PiNkY sToRy bY ❤ Ida Sazarina at 2:48 PM




hari ni I dapat email dari my cousin (thanx kak nurul) yang suruh forwardkan email ni..tapi I rasa lebih baik I kongsi dengan semua blogger...sebenarnya dari malam tadi tunggu email dari "innity" tapi tak dapat-dapat juga..Mr. Superman sila ketawakan saya..Cik Ngexz kau da dapat belum??


sempena hari jumaat yang mulia ni I nak kongsi tazkirah sedikit kepada semua... terutama buat GKK (Geng Kedai Kopi)...korang kena sedar wei...jangan bukak kedai kopi jew tahu..amalan tu penting...hehehe~~~*maklumlah I selaku Tok Bilal GKK ni...




ni email yang I terima::


Siapakah orang yang sibuk?

Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s



Siapakah orang yang manis senyumanya?

Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil

berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.



Siapakah orang yang kaya?

Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.



Siapakah orang yang miskin?

Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.



Siapakah orang yang rugi?

Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan...



Siapakah orang yang paling cantik?

Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.



Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?

Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.



Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?

Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya..



Siapakah orang yang mempunyai akal?

Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka..



Siapakah org yg KEDEKUT ?

Orang yg kedekut ialah org yg membiar atau membuang email ini begitu sahaja, malah dia tidak menyampaikan pula pada org lain.



okalah...sila nyatakan komen anda..GKK korang kalau bab-bab lain laju jew nak komen kan??yang ni sila komen gak k...



13 ❤ SwEEt MeSSaGe 4 mY PiNkY HoMe:

BezBuddy on January 29, 2010 at 3:34 PM said...

tazkirah yg bgus...simple tp bermakne....hehe...tq2

NaNaJoe on January 29, 2010 at 3:36 PM said...

❤ BezBuddy ❤

hehehe~~same2..thanx komen...
iktibar bersama ni..

mcsue on January 29, 2010 at 5:57 PM said...

bagusnya adik akak ni...
simple tazkirah tp punya makna yg besar dan penting.

NaNaJoe on January 29, 2010 at 6:07 PM said...

❤ mcsue ❤

hurm...thanx sis..
juz nak berkongsi ap yg ad..hehe~~

a.l.e.f.a.h on January 29, 2010 at 7:39 PM said...

gud!
hehehehe.;)

NaNaJoe on January 29, 2010 at 7:57 PM said...

❤ a.l.e.f.a.h ❤

hehehe~~
maceh alep!!!

farenova on January 29, 2010 at 8:30 PM said...

Thanks dear.. akak muhasabah diri jab..

iera on January 29, 2010 at 11:06 PM said...

Pengajaran yg amat bermakna sekali tok bilal

NaNaJoe on January 29, 2010 at 11:58 PM said...

❤ farenova ❤

welcome kak..
baik2!!hehehe~~

NaNaJoe on January 29, 2010 at 11:59 PM said...

❤ iera ❤

da kate tok bilal..mcm ni la tugasnye..hehehe~~

NGoNgexz on January 30, 2010 at 6:32 AM said...

wah mentang2 dh kena cop tok bilal yer..BTW thank selitkan nama ngexz jak...thank nana sengal.haha

NaNaJoe on January 30, 2010 at 10:10 AM said...

❤ NGoNgexz ❤

hurm....taw xpe...hehehe~~bkan tima kasih sbb bg tazkirah ke??muahaha~~

Shazali on January 31, 2010 at 11:14 AM said...

wah!
terkesima sploh saat..
termenong 5min..
terpikir 25saat..


rintihan hatiku
"aku x layak ke syurgaMu..
namun x pula,
aku sanggup,
ke nerakaMu.."



saya sgt suke post kali ini,
Inna lillahi wainna illaihi rajiuun (tersenyum)

Related Posts with Thumbnails
 

❤ sToRy bY tHe PiNkY LoVeR❤ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Best Gift ideas